»
Cresterea copilului » Joaca si plimbare » Alegerea tricicletei pentru copilul dumneavoastra


Alegerea tricicletei pentru copilul dumneavoastra

Triciclete copii ofera posibilitatea unei dezvoltari armonioase a organismului prin exercitiile fizice la care este supus corpul copilului in timp pedalarii.

Un copil poate incepe sa foloseasca o tricicleta atunci cand poate ajunge la pedale, de obicei in jurul varstei de 2-3 ani.  Exista mai multe tipuri de triciclete pentru copii, triciclete din plastic, metalice sau cu maner extensibil sau fix prin care parintii pot impinge sau dirija tricicleta atunci cand copilul fie nu poate ajunge le pedale sau este prea oboist. Unele modele au suport pliabil pentru picioare sau un sistem pe roata din fata care permite pedalelor sa ramana pe loc atunci cand este impins de la spate. Tricicletele ajuta la stimularea dezvoltarii creativitatii copilului.  

Un sfat important pentru parinti este sa aleaga o tricicleta cu un centru de greutate jos, pentru a diminua riscul de accidentare si a minimalize posibilitatea unei rasturnari la viteza mare, iar un alt aspect important de luat in seama la achizitionarea unei triciclete este durabilitatea.

Copilul trebuie sa beficieze de confort atunci cand foloseste tricicleta, astfel ca alegerea tricicletei se face in functie de varsta indicate, dar si dupa cat de dezvoltat este micutul. Conform specialistilor din domeniu, este indicat sa alegeti o tricicleta cu scaun reglabil deoarece copilul este intr-o continua crestere.

Magazinul online Ventum Kids dispune de o gama variata de articole copii de cea mai buna calitate, comercializate la preturi avantajoase. 


Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!
Nume*  
Email (nu va fi facut public)    
Comentariu*